ALNETUM 2016: “Pachamama”

Van 7 tot en met 21 februari kon u van 10 tot 12 en van 13:30 tot 17 uur, werk bewonderen van Jafeth Gomez uit Colombia in het kader van “Pachamama”, “Moeder Aarde” en de strijd van de Colombiaanse boeren tegen de grootgrondbezitters, dit jaar het thema van Broederlijk Delen.


In het kader van de Encycliek “Laudato Si” van Paus Franciscus, waarin hij opkomt voor behoud van de aarde en pleit voor eerlijk grondbezit en verdeling van de aardse rijkdom onder alle bewoners, was er kalligrafisch werk te bewonderen.

Een mooi overzicht van wat er allemaal kan: klassieke kalligrafie van teksten, origami en installaties met kalligrafie, kalligrafie op steen tot werken waar de letters bijna niet meer leesbaar zijn maar het onderwerp van het beeld worden.


Emeritus Priester Georges Herregods, zelf kunstenaar, begon meer dan 20 jaar geleden vrienden kunstenaars uit te nodigen om jaarlijks een tentoonstelling op te zetten. Hij kon zichtbaar genieten van al het moois.Tijdens de opening van de tentoonstelling werden de inleidingen afgewisseld met muziek gebracht door V.I.O.S accordeonclub uit Brakel.  Het geheel werd afgesloten met een receptie aangeboden door het Geutelingencommité.

Reacties zijn gesloten.