Alnetum 2017: Waarom brandt het nog ?

De focus van Alentum 2017 ligt bij het Oude Testament.  In de boeken van dit Eerste Testament, zoals het soms wordt genoemd, komt de verbondsthematiek tussen mensen en God duidelijk tot uiting.  De oude geschriften blijven actueel.  Maar waarom ?  zo is de zoekende Mozes nog steeds een sterke figuur  voor drie wereldgodsdiensten vandaag.  Hij vraagt zich af waarom de braamstruik blijft branden ?  Anno 2017 verwonderen zoekende mensen zich nog steeds over het ‘waarom’.  Waarom is er geloof ?  Waarom is er inzet ?  Waarom is er vurigheid en passie ?  In het Nieuwe Testament vragen twee leerlingen van Jezus in Emmaüs zich trouwens af waarom hun hart niet brandde …

Van de hand van Georges Herregods zijn er verschillende werken met Oud Testamentische-thematieken.  Koen Penninck schilderde voor Alnetum 2017 nieuwe werken met een branden hart in het Oude Testament.  Meerdere joodse objecten worden getoond en ook het aperitiefconcert van zondag 5 februari om 11.15 uur staat in het teken van de joodse cultuur.  Het Oude Testament en het Jodendom zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden.

05/02/2017 Kunsttentoonstelling ALNETUM 2017 in de Sint-Appoloniakerk in Elst.
Uit de pers (Kerknet Brakel)

De Kunsttentoonstelling in de Sint-Appoloniakerk in Elst werd zondagvoormiddag 5 februari geopend met een aperitiefconcert met Annelies Naessens.
De tentoonstelling loopt vanaf heden tot en met 19 februari en is tijdens de week elke dag toegankelijk van 13 tot 17u.
Zaterdag en zondag is dit tussen 10 en 17u.
De expo vertoont talrijke werken van Georges Herregods en Koen Penninck en er zijn ook oud-testamentische Ikonen te zien van Alice Heirwegh.

Enkel van de tentoongestelde werken:

Reacties zijn gesloten.